Gamba's van de Kamado door de Twee Eijken
BBQ

Gamba’s van de Kamado / bbq

Gamba's van de Kamado door de Twee Eijken

Gamba’s…  Een favoriet van Marjan

In de tijd dat we het restaurant hadden aten we regelmatig gamba’s. De laatste tijd schiet dat er een beetje bij in. Tijd om dit te gaan veranderen en met dit mooie weer gaan we natuurlijk gamba’s van de Kamado maken. Een bbq kan natuurlijk ook.

Simpel en snel

Het fijne van gamba’s op de bbq is dat het simpel en snel is. Binnen een half uur kan je er al van genieten. Ik ben fan van het gietijzeren pannetje dus die gebruiken we ook nu weer.

Hoe ik het deed..

De Kamado stond al aan en was al mooi warm ongeveer 150 graden. Ik kreeg de tip van Rogier om het pannetje met olie, gesneden sjalotje en knoflook al vast op de Kamado te zetten zodat die al mooi warm kon worden. Wanneer dit een beetje begint te borrelen/sissen dan is het tijd om de gamba’s er bij te leggen.
Deze keer gebruikte ik gamba’s zonder hoofd en darmkanaal maar had z’n jasje nog wel aan.
Waarom deze keuze? Nou met de kop er nog aan vind ik het er niet uitzien ik hou daar niet zo van. Een darmkanaal schijnt een bittere smaak te kunnen geven aan je gamba dus dat heb ik ook liever niet. Maar wel met het jasje aan, want dat pellen vind ik wel weer wat hebben.
Je kan natuurlijk een gamba kiezen die je zelf het lekkerst vindt.

Wanneer zijn ze klaar?

Wanneer je de gamba’s in het hete pannetje gelegd hebt duurt het een minuut of 5 voordat ze klaar zijn. Maar dit is inschatten en kijken. Ik heb ze tussendoor een keer omgedraaid. Dit is duidelijk voor mij wat lastiger dan voor Rogier die een ervaren kok is.
Maar wanneer de gamba’s veranderd zijn van kleur van glazig grijze kleur naar roze, rood met een stevige witte kleur van binnen, dan zijn ze klaar.
Ik heb er even snel één uitgehaald en doorgesneden. De gamba voelt ook steviger aan.
Wanneer je de gamba er te lang op laat liggen dan wordt hij droog je kan ze dus maar beter goed in de gaten houden. Dit gaat op een bbq natuurlijk iets beter dan op een bbq met deksel.

Wauw ik heb echt heerlijk gegeten. Ik ben erg benieuwd of jullie dit ook gaan eten van de Kamado / bbq. Laat hieronder even weten hoe het ging en of jullie er ook zo van hebben genoten.

Geniet!

Liefs Marjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.