De twee Eijken bij

De twee eijken bij: Planet Oedipus 2018

Planet Oedipus

Zaterdag ochtend 08:45, ik blader door mijn social media en wordt er aan herinnerd dat vandaag Planet Oedipus is in Amsterdam. Dat is eigenlijk best leuk om heen te gaan roep ik tegen Marjan. Nou dan gaan we toch? was het antwoord en om 11 uur zitten we in de trein.

Muziek, craftbeer en foodtrucks

Oedipus is een brouwerij uit Amsterdam en ze maken hun bieren net een beetje anders dan de rest. Andere smaken, meer kruiden, etc.  Voor het tweede jaar op rij organiseren ze het festival Planet Oedipus. Meer dan 20 brouwerijen staan hier met hun bieren. Er is live muziek door verschillende bands en er staan foodtrucks met burgers, hotdogs noem maar op.

Brouwerijen

Er staan enkele buitenlandse brouwers waar ik altijd al erg geïnteresseerd in was/ben. Pohjala, Cloudwater, Bevog. En natuurlijk een aantal Nederlandse zoals, Moersleutel, Nevel artisan ales, van Moll, by Kees. Bijna te veel om overal langs te gaan. Maar erg gaaf om zo veel keus te hebben.

Zon en gezelligheid

Het is prachtig weer. Perfect voor een bierfestival. we halen onze eerste bieren op een zoeken een plekje op het veld aan een biertafel. Heerlijk in de zon, wie doet ons wat. Genieten van de muziek en de andere bierliefhebbers om ons heen. mensen beginnen spontaan te kletsen. heerlijk!

Biernamen

Een kleine greep uit de bieren die wij geproefd hebben. Die namen! haha, Punk rock holiday, in the night, breakdown, motorolie, little general, perler for svin. We dronken IPA’s, Black IPA’s, Hazy IPA’s, american imperial  stouts, Russian imperial stouts, mexican lager, saison, imperial porters noem maar op!

Zeker voor herhaling vatbaar

De sfeer was super de hele dag. Muziek, zon, eten en goed drinken. Een heel mooi festival waar ik volgend jaar zeker weer naar toe wil gaan. dank mensen van Oedipus!

www.oedipus.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *