de Toeter
De twee Eijken bij

De twee Eijken bij: Speciaalbier café de Toeter

Speciaalbier café de Toeter

Als je speciaalbier / craftbier zoekt in Groningen kom je al gauw op een paar leuke tenten waar er genoeg keus en kennis is van bier ( en whisky ).

Neem bij voorbeeld De Pintelier of De Koffer. Maar dit keer gingen we zitten op het Ludina terras tegenover café de Toeter. Ook omdat het zo verschrikkelijk warm was deze dag is buiten op het terras toch echt de beste plek om lekker te gaan zitten.

Terras onder de bomen en de tjalk

Uitzicht op de Tjalk

Heerlijk buiten aan de gracht onder de bomen, uitzicht op een Groningse tjalk uit 1908 waar ook een terras boven op gemaakt is, de drankjes komen uit café de Toeter als vanaf het zusterschip de Rikste uit 1910. beste terras van de provincie volgens horecavakblad misset horeca.

De Toeter heeft een ruim aanbod van speciaalbier en wij hebben snel ( lees: niet dus, keuze stress) onze keus gemaakt. We nemen nog wat te happen erbij en een aantal mooie bieren later besluiten wij om naar binnen te gaan om eens lekker aan de grote bar te gaan zitten. Het is goed druk buiten en de bar mannen en vrouwen kunnen het net allemaal aan.

De bar bij de Toeter

Oude whisky’s

Toen viel ons oog op alle whisky’s.  Blijkt dat er naast de 200 bieren op fles, 19 tapkranen ook nog eens 350! single malt whisky’s te krijgen zijn. De Toeter is in 2010 verkozen tot “ beste singel malt whisky horeca gelegenheid” van Nederland. Nu drinken wij thuis ook wel eens whisky maar ons oog viel op iets heel moois.  Een “proeverij” van 5 oude whisky’s. Ik noem ze: een Bladnoch 1990, een Glenugie van 27 jaar oud, een Dailuaine uit 1974, een Glenfarclas van 25 jaar oud en een Bowmore uit 1985. Wat een mooie ronde smaken. Echt gaaf om te proeven!

brouwerij

Op de boot tegenover het terras worden ook zelf bieren gebrouwen onder de naam, Rockin’ludina, waarvan wij het blond bier hebben geproefd van de tap.  De Belgian Mermaid, heerlijk! en als je niet kan kiezen is het personeel van de Toeter er om je een advies te geven.  Wij hebben in ieder geval genoten.

Frontaal Juice Punch v6Belgian Mermaid by Rockin'Ludina

 

 

 

 

 

 

Voor meer info www.cafedetoeter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.